NOVIEen gedeelde omgevingsvisie en een gezamenlijke aanpak
NOVIEen gedeelde omgevingsvisie en een gezamenlijke aanpak
NOVIEen gedeelde omgevingsvisie en een gezamenlijke aanpak

Alleen met minder auto’s wordt Nederland schoner en bereikbaarder

Moderator Susan - De NOVI 18-06-2019 35 keer bekeken 2 reacties

Wat vindt u van deze stelling?

2  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
M. Das 24-06-19 om 13:43

De stelling is wat ongenuanceerd, ander reisgedrag ontstaat door (als stad) een breed pakket maatregelen jarenlang in te zetten op verschuiving van auto naar lopen, fietsen en OV. Wat in steden op zijn minst nodig is (en op veel andere plekken ook mogelijk), is lager autobezit-per-inwoner. Zodat stedelijke verdichting en groei inwonertal niet automatisch ook meer rijdende en geparkeerde auto's oplevert. Inmiddels is er steeds meer aanbod van deelauto's door verschillende aanbieders wat voor veel huishoudens een prima alternatief is voor eigen (2e) autobezit. Door verschuiving van autobezit naar autodelen kan ruimte worden vrijgespeeld voor groen, fietsen, lopen, spelen etc

Moderator Susan - De NOVI 18-07-19 om 15:14

Beste M. Das, in de NOVI is een verstedelijkingsstrategie opgenomen. Verdichting met aandacht voor kwaliteit van het stedelijk gebied geeft inderdaad kansen voor het OV, lopen, fietsen.